StoryAmira  :)

Created By Me :) ~AmiraNurAfiqah~

Sunday, 26 February 2012

Kantoi Whatever by Afdlin Shauki




THIS IS NICE........!

Majlis Malam Mekar 1Malaysia


amenda Majlis Malam Mekar 1Malaysia nie? hahaha actually dinner biasa je yang sekolah buat. last 2 years sekolah ada buat Majlis Malam Mekar 1 Dekad untuk celebrate 1 dekad sekolah tu. Amira tak pergi yang 1 Dekad tu  but this year punya Amira pergi.

yelahh timme form1 mana biasa nak pergi dinner anjuran sekolah nie kan? bukannya kenal pun cikgu-2 or senior-2. sekarang nie dah form3, dah kenal semua cikgu-2 and senior-2, boleh lahh pergi. lagipun this year may be my last year at Putrajaya. manalah tahu next year nak pindah or masuk asrama ke kann? hahaha perasann. 

Amira dah ajak Sheka, Eve, Rijina dan besties 5 orang nie. tapi, seorang pun tak bagi jawapan lagi. yang Intan boleh pulak dia cakap 'kalau kau sponsor, aku pergi'. amboi~ banyak cantikk! dahlah satu kerusi rm100.

Amira pun mak ayah yang bayarkan. *saveduit hahaha at first nak bayar sendiri but mak kata 'nvm, mak bayarkan'.  YAY! takpayah keluar duit. hahaha mak suruh simpan duit yang ada tu untuk beli baju. manalah tahu takda baju nak pakai time dinner tu kann. 

hahaha cukuplah untuk hari nie. kbye
*actually, dinner tu lambat lagi. 6 April (birthday Izzati (:  )

Saturday, 25 February 2012

dah lama tak tegur kau :)


Amira nak cerita pasal kawan Amira. 




hah tu diaa. Shamir Qushairi. nie kawan je k. pernah jadi kawan rapat. dulu kitaorang gaduh sebab apa ntah then tak bertegur. walaupun, sama-2 dah memaafkan tapi tak bertegur. tak tahu kenapa. masing-2 busy agaknya. lagipun sekarang nie kitaorang rehat tak sama. form3 rehat pkul 10, form4 pkul 11. 

dulu, kitaorang selalu hanging but Sheka akan join sekali. well, Sheka sangat rapat dengan Amira walaupun Amira kenal Sheka lepas setahun kenal Shamir. Amira kenal Shamir pun actually accidently. kebetulan, 2tahun lepas kitaorang pergi seminar time bulan Ramadhan kat Masjid Putra together. sebelum nie kitaorang takpernah kenal LANGSUNG!

time tu, Amira langsung tak kenal dia. tapi, bila tengok muka dia, rasa cam pernah nampak mamat nie kat sekolah. Shamir Qushairi. Amira ingat nama tu sebab ustaz banyak kali sebut nama dia. dont know why. satu lagi nama yang Amira ingat is 'Ketua Mafia'. disebabkan dia lelaki ketiga yang tertua, ustaz panggil dia 'abang cik' and arahkan dia jaga adik-2 lelaki yang ada.

masa ustaz bagi arahan, dia dah senyum-2. ustaz dah habis cakap, dia buka mulut n cakap 'saya Ketua Mafia. jangan cari pasal.' sebab tulah, sampai sekarang Amira ingat nama tu.

 the following week, hari Jumaat. waktu tengah turun tangga otw to busstop, Amira nampak dia. tengok muka macam kenal. try panggil Shamir. dia pandang! okayy dia buat muka blurr. tak kenal maybe. so Amira cakap "ketua mafia huh?" 

terus dia senyum. maybe dia tak kenal Amira but of course lahh dia ingat nama tu kan? sejak tulahh kitaorang jadi kawan. tapi, last year kitaorang gaduh and tak bertegur sampai sekarang. okayy sedih sebab friendship ends just like that! 

tapi, takpa lahh. I would like to say to you Shamir. Kalau kau baca nie, actually aku masih ingat everything yang kita pernah sembang-2 together, hanging and gaduh-2 together. i remember everything and aku takkan lupa semua tu. if you want to know why, cos you are the BEST friend i've ever had. 

who always cheer me up, and makes me smile. ThankYou for everything. 

Friday, 24 February 2012

homework :(



senarai homework : 
  • sejarah bab2 (nota)
  • science bab2 (nota)
  • pend islam (nota- ibadah, aqidah, sirah, adab, tilawah)
  • ekonomi rumah tangga (nota)

hai cikgu-2 ku sayang.  kenapa bagi banyak sangat homework? jenuh nak buat dalam masa 3 hari... dahla esok ada classes. tahulah kami nak PMR. jangan dera plisss....

:( 
*nangis

Monday, 20 February 2012

Adikku Debab :3


Amira selalu bosan time malam. kenapa ea? pelik betul. mak selalu cakap "tak study ke? tahun nie PMR." bila mak cakap camtu je, Amira sengih. eh eh! melalut pulak dahh. nak cerita pasal adik Amira nie. Nama dia Amni Syasya tapi, Amira panggil dia budak debab. why? sebab dia debab lahh. hehehe

garangnyaaa....

kerja kayu yang diconteng oleh Syasya.

pandai tak melukis? hehehe

ish ish mencangkung?

khusyuknyaaa debab oiiiii

tembam tak pipi dia? :D

hah tu je lahh kot.. gelagat Amni Syasya menconteng lebihan kayu yang cikgu bagi. rasa cam nak masukkan hasil kerja kayu yang Amira dah buat. hasil terbaik sepanjang 3tahun bersekolah. :)

Saturday, 18 February 2012

Promote Promote! (part 2)


ish ish. Amira nie tak habis-2 nak promote je kan? hahaha biarlah! membantu kawan namanya. hehehe Amira nak tahu, ada tak sesiapa yang suka shawl cotton yang bercorak-corak tu? siapa yang suka berfesyen tu mesti la nak cari shawl banyak-2 kan?

tengok gambar besties kat sebelah nie. gambar ketiga Maryam Jamilah. my besties nie ada jual shawl cotton 2 corak. tahu tak macam mana tu? 

macam nie:

1

2

3

4

5

6

kesemua shawl diatas nie dijual dengan harga RM12 sehelai. beli k?

kalau berminat, boleh email Amira (amiranur97@gmail.com). butiran yang diperlukan.
kalau berminat, boleh email Amira (amiranur97@gmail.com). butiran yang diperlukan.

  • nama
  • alamat 
  • barang (num n warna shawl Contoh : shawl 1:purple)
  • jumlah barang

Dont Be Sad. Smile! :)


blogwalking kat blog kawan. terkejut aku baca. percaya tak yang dia confess yang dia suka someone nie walhal dia tahu sangat yang orang tu memang stalk blog dia. OhMy! serious aku tak percaya. 

Dear You, 
aku tahu kau selalu stalk blog aku n kawan-2 kita semua. this is for you friend. berhentilah sebelum kau terluka teruk lagi. nanti yang susahnya kitaorang jugak *gurau
mungkin kau akan cakap yang aku tak faham kau. ya, mungkin aku tak faham kau. aku pun sebenarnya tak tahu kenapa kau tak nak terima orang yang sebenarnya memang untuk kau. kenap kau nak dia jugak? jangan macamtu sayang oii! anda menyeksa diri sendiri tahu tak? 

mungkin kata-2 aku nie akan jadi kasar pada kau. aku mintak maaf kalau kau terasa dengan apa yang aku cakap. kita perempuan sayang. jangan rendahkan martabat perempuan dengan confess macamtu. aku tahu kau sayang dia tapi kau lupa ke siapa dia? ada kemungkinan ke yang dia nak mengubah segala yang dah sebati dalam hidup dia semata mata kerana kau? kita semua pernah cakap about nie kan? kau sendiri cakap yang dia sangat taat kan? 

bukan ke kau dah diberi hidayah? kau dah diberi petunjuk. terimalah dia. manalah tahu, dia yang tak pernah kau pandang itulah sebenarnya yang terbaik untuk kau. don't be sad my friend. kitaorang kan ada. lantak pi lah kalau dia taknak kau sekalipun. kitaorang still nak kau. kitaorang still kawan kau. Smile my Friend. senyuman kau tak seburuk yang dikatakan okay. tak perlu pun kau percaya cakap dia or sedih semata mata sebab dia. tak ada gunanya. bukannya dia kisah pun. 

so kawan, kalau kau baca nie, aku harap kau boleh lupakan dia dan carilah orang yang kau sebenarnya memang untuk kau.

*karangan. kbye!

Tuesday, 14 February 2012

Vanilla Coklat :D



hah... anda nampak gambar ini? kenalkah? *apahalbakupulaknie
inilah gambar Izara Aisyah dan Aiman mentor dalam drama Vanilla Coklat! ada lagi 28minit sebelum cerita favorite aku nie start. hehehe sukanye! 

hari nie, aku nak cite about Vanilla Coklat walaupun aku tahu korang semua dah tahu. takpa. biar aku merepek sorang-2. hahaha

aku suka cerita nie. so sweeettt <3 
diaorang musuh ketat menyendat gila lah! tak boleh nampak muka. jumpa je gaduh, jumpa je gaduh, gaduh je jumpa. *merepekdah

tiba-2, parents diaorang arrange marriage diaorang sebab kononnya nak rapatkan hubungan antara keluarga sebab ayah diaorang berdua nie 'best friend'. Zara nn Aamir nie memang confirm lah taknak kan? well, musuh ketat.

ada satu hari nie, makcik Aamir datang dari London n tinggal dengan diaorang. Bagi memantapkan lakonan yang kononnya diaorang nie pasangan bahagia, terpaksa lah diaorang shopping sambil holding hands. hahaha lawak gila! holding hands but muka cam apa je then jarak diaorang jauh sebatu! hehehe XD

okay cukup-2lah tu ye? malas aku nak menaip panjang-2. hehehe :> 


*aku paling suka episode minggu lepas.
**so sweeeettttt <33

Monday, 13 February 2012

Beza Antara Suka Dan Cinta


Amira tahu kat sini, ramai orang yang fikir suka dan cinta tu perkara yang sama kan? sebenarnya tak! suka dan cinta tu sebenarnya adalah dua perkara yang berbeza. kat bawah nie, Amira copy balik perbezaan Suka dan Cinta 

Enjoy :)


  • Di hadapan orang kita cinta , hati kita akan berdegup kencang ...
  • Tapi di depan orang yang kita suka , hati kita akan gembira ...


  • Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta , kita akan kaku ...
  • Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka , kita akan tersenyum ...

  • Di depan orang yang kita cinta , lidah kelu untuk berkata - kata ...
  • Di depan orang yang kita suka , lidah bebas berkata apa sahaja ...


  • Di depan orang yang kita cinta , kita menjadi malu ...
  • Di depan orang yang kita suka , kita akan tunjukkan diri yang sebenar ...


  • Bila orang yang kita cinta menangis , kita akan turut menangis ...
  • Bila orang yang kita suka menangis , kita akan turut membuat dia gembira ...


  • Di depan orang yang kita cinta , kita takut untuk berterus terang kerana terlalu bimbang si dia akan tergoress ...
  • Di depan orang yang kita suka , kita terlalu mudah untuk berterus terang kerana kita yakin terus terang itu paling baik untuk menjaga keharmonian perhubungan korang dan si dia .

  • Orang kita cinta, selalu buat kita sedih dan menangis
  • Tapi, orang yang kita suka selalu buat kita gembira walaupun kadang-kadang dia suka sakitkan hati kita.



So macam mana? dah dapat bezakan? bagus lah.

credits to : Lyssa Secret

Sunday, 12 February 2012

Sinar Sabtu


Pelik ke tajuk nie? tak kan? Pernah dengar about Sinar Sabtu tak? Mestilah tak! Sinar Sabtu tu kelas tambahan untuk student form3 n form5 every Saturday kat my school.

Semalam memang plan nak cerita tapi terlupa pulak. hehehe *nyanyuk
eh mana da. i muda lagi tau! okay dah melalut.

semalam ada kelas math n pend islam.  itulah kelas paling sempoi i've ever attended. Puan Aidzawati memang sempoi lah. well, dia mengajar kitaorang dari form1. kitaorang pun dah biasa sangat dengan dia. 

apa yang sempoi about class semalam? ceritanya macam nie (cewah!), biasanya kalau hari Isnin-Jumaat, semua orang sorok-2 phone, takut kena rampas. walaupun Puan Aidzawati sama kepala dengan kitaorang, dia tetap tak bagi kitaorang show phone. manalah tau, Puan Siti or Puan Sumirah buat lawatan mengejut kan!

tapi semalam, bukan setakat tunjuk, lengkap dengan bukak lagu bagai. Cikgu tak marah la. well, hari Sabtu kan? Yang aku perasan, Hadi, Afham n Sakinah pakai earphone sebelah je. Diaorang cakap, sebelah telinga lagi dengar cikgu mengajar. Amboi~ tahu lah korang pandai kan? kalau aku buat macam tu, memang sah tak masuk apa-2 pun! hahaha

time rehat pukul 10am, aku, Intan, Sakinah , Maryam, Ayu n Amalia keluar pergi Baker's Cottage. kitaorang sambil jalan, gelak-2. ish ish... bahaya... *tahutakpa

ada satu cerita best time kitaorang otw dari Baker's ke sekolah. Time kitaorang lalu kat sebelah surau depan sekolah tu, aku, Intan n Sakinah selisih dengan senior-2 lelaki form5. Aku n Intan dengar ada sorang abang tu bagi salam. kitaorang jawab lah tapi slow je. rasanya senior-2 tu ak dengar. masa tu, Sakinah tengah membebel sebab panas. jadi, Sakinah tak dengar diorang bagi salam. 

then, Intan nmpak abang yang belakang sekali tu gelakkan kawan dia sebab kitaorang macam tak layan dia bagi salam. kesian~

Saturday, 11 February 2012

BlogWalking :)


Aku jalan-2 dari satu ke satu blog. biasa lahh hobi aku. Blog pertama yang aku jenguk semestinya Kak Lyssa. eh? ada tajuk bestlah!  KAT SINI TAU!. Tajuknye, 



30 Perkara Perempuan Yang Lelaki Harus Tahu!

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

so, kepada semua lelaki. baca baik-2 ye? girls? setuju tak?

*aku setuju 200% XD

Friday, 10 February 2012

A Thousand Years lyrics :)


Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

Hijab and Fashion


tak tahu nak cakap apa about tajuk nie but just watch this!



renung-2 kan lahh :) 

*saya pun terasa bila dia cakap camtu. but anyway, thanks for the advice :)





Promote Promote!


tengok title kat atas nie. agak-2, amende yang aku nak promote ek? jeng jeng jeng! nampak gambar-2 besties aku kat sebelah nie? dipersilakan tengok yang paling comel, the first one yang nama dia IntanAqilah tu. hehehe

hari nie, nak promote barang-2 jualan dia lahh. dia nie sangat suka berniaga. aku letak gambar kat bawah nie, nanti sesiapa yang agak-2 berminat nak beli untuk diri sendiri, kakak, adik, mak, girlfriend (XD) boleh lah order kat aku ye?

Brooch bunga jurai-2

blue, pink, purple, white
1pc for RM3

 Brooch love jurai-2
blue, pink, light pink, black
1pc for RM3

 Brooch jurai-2 (macam anting-2)

1pc for RM4


 Gelang
silver, colourful, brown, blue, white, pink
1pc for RM5

Brooch bunga getah
red, pink, blue, purple
1pc for RM3

 Brooch bunga kain
yellow, red, purple
1pc for RM3






Brooch bunga jurai-2

blue, white, purple, pink, orange
1pc for RM4

Kalau beminat, you guys can EMAIL ME (amiranur97@gmail.com) your :

name:
address:
barang :
jumlah barang :


ByeBye

*jangan lupa order

Thursday, 9 February 2012

extra classes dah bermula huhuhu :((


tadi pagi, masuk kelas lepas rehat, kami, budak-2 3KBJ dikejutkan dengan 3surat misteri. jeng jeng jeng! surat apa tu?

aku dengan semangatnye, pergilah amik ketiga-tiga surat tu dan baca. lepas baca, OhMyGod! nak pengsan! *tipuje  jadual kelas tambahan! TIDAKKKKKK!!!!! *berdramajap

huhuhuhu :( nak menangis aku. kelas tu akan start Sabtu nie (11 February). alaa~ kenapa hari Sabtu? takboleh bangun lambat. hahaha gurau je. kemudian, Isnin, Selasa n Khamis dari 3.30 ptg sampai 5.00 ptg. ohtidak! takda masa nak main lappy. huhuhu :(

takpa-takpa. Nak PMR kan tahun nie? nampak wishlist kat sebelah tu? nak 8A kan? so, korban kan waktu tidur dan waktu blogging. redha je lahh.

Wednesday, 8 February 2012

3KBJ and Besties :)


malam nie, aku nak cerita apa yang jadi kat sekolah tadi. Rutin n jadual masih sama cuma hari nie first time aku pakai baju Pandu Puteri untuk tahun 2012. *bangganye

hari nie, ada banyak jugak gambar yang aku amik. ada gambar besties, budak-2 kelas 3KBJ (Kelas Bahasa Jepun) dan gambar aku dengan adik senior aku.  tapi hari nie, Ayu n Amalia absent. Izzati pulak badmood. jadi, kebanyakan gambar aku, Intan n Maryam je... hahaha


Intan n aku.

ehh? sama-2 peace no war lahh.

Hadi. budak pandai dlm kelas. tapi, terlalu obses dgn anime -.-"

Maryam Jamilah. komander kawad pandu puteri yang suka mendera. joking-2

cantik tak jam? *showoff XD

*sentap

jam kami semua. Pink (aku), kuning (Izzati), purple (Maryam), orange (Amalia), biru (Intan) n hijau (Ayu)

Sakinah (yang buat peace), budak comel n Khadijah (yang amik vid) satu lagi budak genius dlm kelas.

Izzati bad mood. hehehe XD

3orang minah sengal bergambar sementara tunggu ahli-2 pandu puteri   :)

Sheikha Qalish. my lovely junior. *akutahuakupendek!


okay. sudah-2 lah tu. banyak sangat gambo nie. hahaha penuh dengan gambar aku pulak tu! hahaha *sukahatilah blog aku kan? okay lah. 

ByeBye

Tuesday, 7 February 2012

School....


macam tak percaya je esok dah sekolah. hmmph! boring laa. malasnye nak pergi sekolah. *baguskanminahnie

hahaha untunglah calon PMR pemalas! tadi, aku tengok Ayah n Ameer main golf dalam iPad. uishh. macam best je... n.n   nak main jugak! tiba-2 muncul satu idea sengal kat kepala. aku pun cakap kat ayah. ehem ehem

Amira : ayah, kalau kak mintak iPad boleh?
ayah : *pandang* amende? 8A?
Amira : *angguk-2*
ayah : okay.

yay! boleh tapi....... before this, aku mntak guitar kalau dpat 8A. alaaaa~ nak mana satu nie? boleh bagi idea tak? antara guitar n iPad 2, mana lagi best? 

My Members