StoryAmira  :)

Created By Me :) ~AmiraNurAfiqah~

Friday, 30 March 2012

LOL XD


aku nie kan, kalau satu hari tak gelak besar like HAHAHAHAHA memang tak sah agaknya.... tadi pagi aku, Sakinah, Intan, Amalia dengan Ayu dah gelakk cam apa je kat makmal sains. Time tu cikgu tengah explain pasal pregnancy. Cikgu adalah cakap kalau time pregnant takboleh marah marah sebab anak tu nanti boleh jadi pemarah. 

time tu, Intan bahan Sakinah. dia cakap 'kalau Sakinah mesti mak dia banyak gelak time pregnant sebab gelak banyak sangat.' Sakinah takpuas hati jadi dia cakap laaa "hah kau pulak, time mak kau pregnant kau, banyak baca buku, tu yang pandai tu. jangan-2 time bersalin punn baca buku jugak..'

hahahaha time tu aku, Amalia dengan ayu dah gelak gelak dah.. pastu Intan cerita pasal sorang budak kelas kitaorang nie. nama dia MR. A. MR. A tu cite kat Intan yang time mak dia pregnant dia, bapak dia yang mengidam nak makan durian belanda. aku time tu dah pelik kot. asal mak dia yang pregnant, bapak dia yang mengidam. weird kot.. rupanya cikgu kata 'normallah tu.' i was like : okayyyyy. pelikkk... 

then satu lagi yang aku gelak bila time buat latihan math dengan Donovan. time tu seriously aku tak tahu kenapa dengan dia. boleh pulak 5 X 5 dia cakap 10. then aku cakap 'kenapa kau nie??' pastu dia gelak gelak. aku dah cam seram gila duduk dengan dia. tiba tiba gelak tak tentu pasal. aku lempang kang... hahahaha

don't know what to say dah.. KBYE!

Thursday, 29 March 2012

my mood today


Hari nie macam macam mood muncul dalam hari aku #AmboiAyatSkema
Time pagi waktu KHB (ERT) aku kelam kabut gila buat projek elektronik tu. dengan nak potong wayarnya, nak pateri bendalah tu bagai. Kelam kabut gilaa lahh. dengan membantu rakan lagi. but Alhamdulillah aku berjaya siapkan at the last 2minutes *winkwink hahaha (kitaorang buat dari pukul 7.30 until 10.30. then rehat lambat masuk kelas Pend Islam lambat LOL)

time kelas Pend Islam sleep mode -activated- hahaha. dahlaa masuk kelas lambat. untung dapat ustazah yang baik hahaha. aku tak tahu kenapa tapi everytime kelas Pend Islam, mesti mengantuk punya. except kalau ustazah mengajar Sirah. Aku suka Sirah sebab sirah tu kann sejarah. *walaupun sejarah aku fail. hahaha

tengahari pukul 1.30 until 2.30 aku, Intan, Ayu and Amalia pergi bengkel untuk sambung projek elektronik. aku dah siap but you know me hahaha membantu rakan kann? time nie, mood sewel aku datang. aku jadi sewel sebab bahan Intan. hahaha Intan buat lakar lakar. bagi barang kat MR K but buat muka selamba derk je. -.-" pastu boleh pulak panggil Fariz dengan gaya cikgu Mad. gelak gelak je kerja aku. disebabkan aku sewel TERLEBIH time tu, tangan aku terkena alat pemateri yang panasss tu. ouch! 

mood rajin datang time class tambahan petang tu. ofc laa rajin kann. subjek favorite = MATHEMATICS. hahaha but the problem is aku tak terror math. jadi time petang, aku, Intan, Ayu, Amalia dan Maryam buat latihan math tu dengan Hadi a.k.a budak genius dalam class. masa tu memang Hadi sorang lelaki antara kitaorang keliling 5orang budak perempuan. yang kesiannya Hadi laa sebab bila kitaorang tanya soalan kat dia then dia explain. explain punya explain, kerja kitaorang siap, kerja dia tak siap. Watlek Watpeace Hadi. berkat kau tolong kitaorang. *winkwink

itu jelaa serba sedikit about mood aku hari nie yang sewel dan blaa blaa blaa. KBye!

Wednesday, 28 March 2012

Gelak Besar HAHAHAHAHA


hari nie aku banyak gelak dengan Intan, Sakinah n Izzati. pastu cikgu Mad buat lawak. time Ammar dengan Naufal buat presentation pun gelak gilaa.

1)   Intan baca post aku semalam about result tu. Then tadi dia mintak nombor IC dua orang budak kelas sebelah sebab nak tahu diaorang punya kedudukan dalam aliran. yang sorang tu 24, yang sorang lagi 28. Intan bahan aku sebab aku gelakkan dia tak dapat duduk dengan budak dua orang tu.

2)   Sakinah dan Intan menyanyi depan cikgu Norzima. pastu cikgu cakap 'nyanyilaa. nanti hujan.' last last memang betul hujan. hahaha

3)   Sakinah panggil cikgu Aidzawati dengan gaya Cikgu Mad. LOL XD

4)   Afham dengan Maryam lawan cakap 'tame laa nan titeww' dengan mimik muka bagai 

5)   Kami semua bahan Donovan sebab dia baca teks dalam buku Twitter dengan slang Sarawak dan pelat. hahaha

6)   Cikgu Mad cerita about keburukan merokok berdasarkan buku Twitter then seperti biasa, sambil mengajar dia menari hahaha #PleaseBayangkan

7)   Ammar and Naufal buat presentation Pend. Islam about Neraka Balasan Kejahatan (Unit 10 Bab Akidah). then Ammar dengan confident yang tinggi melangit cakap 'burung ABRAHAH'. kitaorang sekelas terus gelak then Aswat cakap 'hoii! burung Abbabil laa!' pastu semua orang gelak lagi. even ustazah pun gelak hahaha

8)   Kami semua buli Cikgu Is hahahahah nakal nieh! buli macam man? itu rahsia... tapi sangat best buli cikgu Is hahaha

9)   As a komander kawad, aku banyak duduk lepak je then keluarkan arahan. then time aku bagi arahan 'kiri belok' tu, ada sorang budak tu pergi rempuh dinding. nampak beno sengal hahaha XD


Hahaha i think thats all kot. actually banyak tau tapi dah tak ingat sangat sebab kumpul dari pagi tadi. *winkwink

Tuesday, 27 March 2012

SAPS Result


Alhamdulillah bersyukur sangat tengok result nie :


yes mungkin result nie tak sebagus result korang but aku still happy! at least dapat top30 dalam kedudukan aliran. :DD happy! Alhamdulillah terima kasih Allah :))

nice quotes :)

















nie semua aku printscreen tweet tweet yang aku rasa ayat dia best..
yang paling aku suka yang kat bawah nie. hahaha XD


Didera dengan Homework dan Folio -,-"



video

Monday, 26 March 2012

Cry Cry_T Ara (Ballad version)


[Jiyeon] Saeppalgan jangmi cheoreom
Gashi gateun mallo naljjireun neo
[Soyeon] Neon machi munshin cheoreom
Jiuryeo halsurok gipge paeyeo

[Hyomin] Cry Cry Can't you see the music
[Eunjung] Bulkkot cheoreom tteugeobke
You're ma boy

[Soyeon] Baby can't you see that look at my eyes
Seulpeume ppajin nae dununeul bwa Oh Oh
[All/Soyeon] Bulgeun taeyang boda deo tteugeobge
Saranghaetteon nareul ullijima

[Soyeon] Nan jungdok dwengeot cheoreom
Geuriweohago tto geuriweohae
[Jiyeon] Neon machi gamok cheoreom
Ni ane nal gadweo beoryeonnabwa
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/t/t_ara/cry_cry_ballad_verison.html ]
[Hyomin] Cry Cry Can't you see the music
[Eunjung] Bulkkot cheoreom tteugeobke
You're ma boy

[Soyeon] Baby can't you see that look at my eyes
Seulpeume ppajin nae dununeul bwa Oh Oh
[All/Soyeon] Bulgeun taeyang boda deo tteugeobge
Saranghaetteon nareul ullijima

[Soyeon] Baby can't you see that look at my eyes
Seulpeume ppajin nae dununeul bwa Oh Oh
[Hyomin] Bulgeun taeyang boda deo tteugeobge
Saranghaetteon nareul ullijima

[Soyeon] Jebal nareul tteonakaji mara
Doraondan ni mal midji anha Oh Oh
[All/Soyeon] Bolgeun taeyang boda deo tteugeobge
Saranghaetteon nareul ullijima

Opick_Rapuh


Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa

Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa

Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidupku
Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati

Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dada ku harap hanya
Dirimu yang bertakhta

Detik waktu terus berlalu

Semua berakhir padaMu



150 Juta_Fynn Jamal


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”


Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu


“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”


 dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi


Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata


“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”


Buat apa di cerita bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya peduli orang kata

Baju ronyok tak apa asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga

Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena

Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Everything About You_1Direction


You know I've always got your back girl
So let me be the one you come running to, running to, r-r-running
I say this, cause it's a matter of fact girl
You just call my name
I'll be coming through, coming through, I'll get coming

On the other side of the world
It don't matter, I'll be there in two, i'll be there in two, i'll be there in two
I still feel it everytime
It's just something that you do
Now ask me why I want to

It's everything about you, you, you
Everything that you do, do do
From the way that we touch baby
To the way that you kiss on me
It's everything about you, you, you
The way you make it feel new, new, new
Like every party is just us too
And there's nothing I could point to
It's everything about you, you, you
Everything about you, you, you
It's everything that you do, do do
It's everything about you

Yes I like the way you smile with your eyes
Other guys see it but they realize that it's my, my lovin'
There's something about your laugh that makes me wanna have to
There's nothing funny so we laughing, no-no-nothing

Every minute, it's like a last so
Let's just take it real slow
Forget about the clock, that's tick-tick-ticking
I still feel it everytime
It's just something I have to do
Now ask me why I want to

It's everything about you, you, you
Everything that you do, do do
From the way that we touch baby
To the way that you kiss on me
It's everything about you, you, you
The way you make it feel, new, new, new
Like every party is just us too
And there's nothing I could point too
It's everything about you, you, you
Everything about you, you, you
It's everything that you do, do do
It's everything about you

And you have always been the only one I wanted
And I wanted you to know without you I can't face it
All we wanna have is fun
But they say that we're too young
Let them say what they want

It's everything about you, you, you
Everything that you do, do do
From the way that we touch baby
To the way that you kiss on me
It's everything about you, you, you
It's everything that you do, do do
Like every party is just us too
And there's nothing I could point too

It's everything about you, you, you
Everything about you, you, you
It's everything that you do, do do
It's everything about you 

celotehku :>


gambar 'Assalamualaikum' nie dah tukar kan? comel tak? #SyokSendiri hahaha. nak inform korang something. kalau 'VLOG', i'll adress myself as 'saya'. kalau 'ENTRY' like this, i'll use 'aku' k? hope you guys don't mind. dan mintak maaf pada golongan yang lahir sebelum 1997 sebab menggunakan 'aku'. 

okay. hari nie aku nak tunjuk tweet best friend aku about blog nie. dan dia pulak baik hati tolong tweet link blog nie. baik kan dia? SIAPA? ofc laa @IntanQila. tengok nie :





wahh bersyukur dapat kawan macam kau Intan! hahaha #SeriousK one more tweet dia about GAMBAR NIE. hah baca nie.

maybe dia cakap macamtu sebab takda gambar dia. Cuba kalau ada gambar dia. CONFIRM mengamuk meradang bhaii. hahaha jk jk. jangan marah ea Intan!

Alang alang tengah cerita pasal Intan, aku nak masukkan satu lagi gambar yang aku printscreen dari someone punya blog. aku takkan mention siapa k. Intan, kalau nak tahu tunggu kat sekolah *winkwink


#TerusTerangAkuCakap i'm shocked! terkesima tengok entry nie. MR K yang mana nie? ramai sangat ke MR K? o'ohh. adakah ianya MR K yang Intan punya tu? Intan, sila jangan meradang *winkwink

BYE!


my first vlog :>



video


sambung sikit. memory takcukup nak bercakap tadi. 

To : IntanQila, jangan sedih tau. aku tahu kau tak dapat jumpa Mr. K hari nie. dia main bola maybe. dia kan pemain bola terbaik *sentap* hahaha jk jk. jangan condemn aku pulak.

k tu je. bye bye! Assalamualaikum.

Sunday, 25 March 2012

Tutorial shawl : cotton shawl (sesuai pakai di majlis)


ini tutorial cotton shawl yang agak rumit. tapi jangan risau sebab kalau korang tengok betul betul keseluruhan video nie, korang akan dapat hasil yang sangat memuaskan. sebelum tu, sila tekan button pause pada lagu di bawah page nie dan kuatkan volume laptop anda. suara saya takberapa jelas.


video

*good luck trying :D do leave a comment.

Saturday, 24 March 2012

PMR Candidates To-Do-List versi NajwaLatif




malas nak cakap panjang panjang. so let picture do the talking :)



credit to : NajwaLatif

Sabtu yang Indah hahaha




Kesian Intan haha. beria ia excited bila ustazah ckp class Pend Islam gabung dengan kelas sebelah. happy sebab dapat jumpa Mr. K bagai. padahal Mr. K takda hahaha. watlek watpeace la Intan! Nanti Isnin kan boleh jumpa *winkwink

tak tahu kenapa tapi hari nie Intan ganti Donovan jadi minah annoying. tak habis habis dengan 'WOW! Pandainyaaa cakapp!' . siapa yang tengok 'Lawak Ke Der?' je yang tahu pasal dialog nie. selalunya Donovan yang annoying time class. menyanyi laa buat bunyi burung bagai tapi sebab Donovan takda class Pend. Islam, Intan ganti dia. hahaha

Class Sinar Sabtu best kot! actually kalau diikutkan, aku lagi rela pergi Sinar Sabtu daripada sekolah Isnin-Jumaat. Sinar Sabtu exciting k. gabung kelas dengan 3P1 dan kelas lain. takpayah susah susah bawak buku, kertas bagai. Cikgu yang bagi bahan. tinggal buat je *winkwink

Aku balik rumah je, lepas makan, terus bukak lappy nie. update blog dan meneruskan aktiviti blogwalking. bila aku pergi BLOG NIE , baca punya baca dia kutuk aku bhai! siot adik aku kutuk aku! kurang asam punya adik.

klik kalau nak jelas k.

hah dah baca? ohh cakap aku tak study ea? mana kau tahu aku tak study? pandai pandai je. okayy aku baru lepas gelak berguling. 
nak tahu kenapa? aku tengah khusyuk menaip nie, Auni keluar dari bilik mak pastu jerit 'Ayah! Mak panggil!' padahal actually Ayah kat dalam bilik dan mak kat bawah. okay faham tak? macam nie, Ayah suruh Auni panggil mak. tapi Auni tersasul panggil Ayah. hah faham?

dahla tu. karangan *kbye


Friday, 23 March 2012

Kiroro Mirae


Hora ashimoto wo mitegoran 
Kore ga anata no ayumu michi 
Hora mae wo mitegoran 
Are ga anata no mirai 

Haha ga kureta takusan no yasashisa 
Ai wo idaite ayume to kurikaeshita 
Ano toki wa mada osanakute imi nado shiranai 
Sonna watashi no te wo nigiri 
Issho ni ayundekita 

Yume wa itsumo sora takaku aru kara 
Todokanakute kowai ne dakedo oitsuzukeru no 
Jibun no SUTOORII dakara koso akirametakunai 
Fuan ni naru to te wo nigiri 
Issho ni ayundekita 

Sono yasashi wo toki ni wa iyagari 
Hanareta haha e sunao ni narezu 

Hora ashimoto wo mitegoran 
Kore ga anata no ayumu michi 
Hora mae wo mitegoran 
Are ga anata no mirai 

Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou 

Cinta Dan Benci - Geisha


Bagaimana cara membuatmu bahagia
Nyaris ku menyerah jalani semua
Telah berbagai kata ku ungkap percuma
Agar kau percaya cintaku berharga

Tak kuat ku menahanmu
Mempertahankan cintaku
Namun kau begitu saja
Tak pernah merindu

Sungguh aku tak bisa
Sampai kapan pun tak bisa
Membenci dirimu
Sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa
Sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

Apa kau mengerti ku sedih sendiri
Tanpa ada kamu ku merasa sepi
Telah lama ku menantimu
Diam sendiri menunggu
Setengah hati mencinta
Ku sakit karenamu

Sungguh aku tak bisa
Sampai kapan pun tak bisa
Membenci dirimu
Sesungguhnya aku tak mampu
Sulit untuk ku bisa
Sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

Ku sakit karenamu
Sulit untuk ku bisa
Sangat sulit ku tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci

Sungguh aku tak bisa
Sampai kapan pun tak bisa
Membenci dirimu
Sesungguhnya aku tak mampu
Sungguh aku tak bisa
Sampai kapan pun tak bisa
Memisahkan segala cinta dan benci
Cinta dan benci yang ku rasa

Take My Heart - Soko


You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like
But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too
If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine
But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too
I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

Memo - Yuna


I dont mind if you wanna stay
With that smile upon your face
Hang around for a little while
Please dont drive away even for a mile

Different continents
Its not a thing
Coz i know we’ll be okay
Endless borders,countless days
Our love will pave the way 

I’ll be your wall
For you to lean on
When you fall just try to hold on
I’ll be back in your arms
Toegther we’ll always be
For what may come
For what may come

I dont mind if you are far away
I’ll be waiting for you anway
Under the sky of sunshine o rain
I know ‘m gonna be in your arms again

Different continents
Its not a thing
Coz i know we’ll be okay
Endless borders,countless days
Our love will pave the way

I’ll be your wall
For you to lean on
When you fall just try to hold on
I’ll be back in your arms
Together we’ll always be
For what may come

Together we’ll always be
For what may come
Together we’ll always be
For what may come
For what may come

Give Your Heart A Break - Demi Lovato



The day I first met you
You told me you'd never fall in love
But now that I get you
I know fear is what it really was

Now here we are
So close yet so far
Haven't I passed the test
When will you realise
Baby, I'm not like the rest

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to waste, to waste
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break
Oh yeah, yeah

On Sunday you went home alone
There were tears in your eyes
I called your cell phone, my love
But you did not reply

The world is ours if we want it
We can take it if you just take my hand
There's no turning back now
Baby, try to understand

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to waste, to waste
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break

There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break
Oh yeah, yeah

When your lips are on my lips
And our hearts beat as one
But you slip out of my fingertips
Every time you run, whoa-oh-whoa-oh-oh

Don't wanna break your heart
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong

Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to waste, to waste
So let me give your heart a break
(Let me give your heart a break)

'Cause you've been hurt before
I can see it in your eyes
You try to smile it away, some things you can't disguise
Don't wanna break your heart
Maybe, I can ease the ache, the ache
So let me give your heart a break, give your heart a break
Let me give your heart a break, your heart a break

There's just so much you can take
Give your heart a break
Let me give your heart a break (your heart), your heart a break (a break)
Oh yeah, yeah

The day I first met you
You told me you'd never fall in love

Heart Skips A Beat - Lenka


Heart skips a beat, my heart skips a beat

My heart is playing tricks on me
And it's building bricks on me
I can't break through
And I can't face you

My world is turning slowly now
But it's burning up somehow
I need some time
To know what's right

'Cause it's only in the quiet that I feel some relief
I'm trying hard not to resist the joy
Don't listen to me I'm being paranoid
I might try hard but it's too hard to avoid

My heart skips a beat
My heart skips a beat

My heart is always first to know
And as the feeling grows
I can't deny, push those thoughts aside
My world is full of loveliness
But I focus on the stress

My heart says, "Go" but my brain says, "No"
And it's only in the quiet that I hear myself breathe
I'm trying hard not to resist the joy
Don't listen to me I'm being paranoid
I might try hard but it's too hard to avoid

My heart skips a beat
My heart skips a beat
My heart skips a beat
My heart skips a beat

Oh, I know this time 'cause it's physical
My blood has stopped and I am breathless as well
But I need a minute to convince myself
'Cause it's only in the quiet that I know what to feel

I'm trying hard not to resist the joy
Don't listen to me I'm being paranoid
I might try hard but it's too hard to avoid 

I'm trying hard not to resist the joy 
Don't listen to me I'm being paranoid 
I might try hard but it's too hard to avoid  

My heart skips a beat
My heart skips a beat 

My Members