StoryAmira  :)

Created By Me :) ~AmiraNurAfiqah~

Friday, 27 July 2012

Pre-Trial PMR


hai, puasa tak hari nie? mestilah puasa kan? aku tak pergi sekolah hari ni. bagi alasan kat mak, tension dah seminggu exam. jadi nak relax, tenangkan fikiran utk Trial PMR next week. hewhew

 hahaha okay back to main topic. nampak tajuk kat atas tu. yes.. Pre-Trial PMR ! pelajar form 3 SMK Putrajaya Presint 8 (1) menduduki exam dari hari isnin hingga khamis (semalam). 

so, apa je yg jadi? hmmmm, exam tu pelik sikit sebenarnya. cikgu bahagikan 206 orang pelajar form 3 kpd 3 kumpulan : Cemerlang, Harapan dan Cahaya. group Cemerlang utk sesiapa yg dpt ranking top100 bagi setiap subjek. Harapan pulak utk rangking 101-180. dan akhir sekali Cahaya utk rangking 181-206. tapi utk subjek KHB takpayah ikut ranking. cikgu cuma bahagikan depends on elektif yg kita amik.

untuk subjek BM, BI, Math, Science, Sejarah dan Pend. Islam, aku dpt group Cemerlang. Alhamdulillah, syukur. tapi untuk Geografi, aku terpaksa turun group Harapan sebab ramai yg dpt A. yelah, diaorang kan dpt soalan bocor. :( sedih tapi takpalah. at least usaha sendiri kan ;)

okay, setiap group dpt soalan lain2 dan kitorang tak buat exam kat tempat yg sama. group Cemerlang buat kat auditorium, Harapan kat Bilik Harmoni dan Cahaya kat bilik Mesyuarat. exam memang berjalan lancar. Alhamdulillah, semua boleh buat. exam kitorang nie tak macam exam biasa. kitorang digalakkan buat sendiri tapi kalau nak bincang pun boleh. dahlah duduk rapat2 haha

so, kesimpulannya, inilah result aku setakat nie :

  • Bahasa Melayu : 31/40
  • Mathematics : 35/40
  • Science : 19/40
  • KHB : 43/60 = 72%
  • Geografi : 38/40 = 63%
  • Sejarah : 48/60 = 80%
Alhamdulillah, ada peningkatan kecuali Science. BM meningkat 6 markah. Mathematics : 4 markah. Science jatuh merudum! -.- KHB daripada 58% meningkat jadi 72%. Geografi pun meningkat daripada 53% jadi 63%. Sejarah melebih-lebih happy sebab first time dapat A walaupun atas pagar je. 

okay tu je untuk pagi nie. byeee, assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment

My Members