StoryAmira  :)

Created By Me :) ~AmiraNurAfiqah~

Tuesday, 8 May 2012

Hujahan Balas


First of all, nie sambungan dari post jauh hati nie. Ini hujahan balas kepada ORANG YANG DISINDIR. hehehe. actually kitaorang dah cool but still aku nak balas balik apa yang dia tulis kat blog dia. So, untuk post nie, aku guna kat ganti nama "saya". sebab dengan dia aku guna "saya-awak". :DDD




Dear awak, 
tajuk post awak sendiri dah menunjukkan yang awak mempunyai perasaan. awak fikir saya nie "vangang" sangat ke? -,-" grr... 

Kenapa saya cerita kat blog? nak tahu ke? -,-" saya terpaksa cakap jugak. nanti tak pasal pasal kena kaki hahaha. saya cerita kat blog sebab awak suka begerkan saya walaupun saya duduk sebelah awak. dan satu lagi sebab, saya taknak budak-budak kelas tahu kita bergaduh. nanti jadi cam saya dengan Intan. kitaorang gaduh pasal benda lain pastu ada "orang" tu cakap kami gaduh sebab berebut crush. 

kedua, saya taknak berterus terang sebab saya tahu awak takkan mengaku salah dengan saya atau sesiapa je. ingat lagi misi pendamaian tu? ingat tak betapa susahnya awak nak sebut "aku mintak maaf"? time awak mintak maaf kat saya pun, awak tulis atas kertas kan? saya tak kisah pun act. lagi, sebab memang itu tujuan saya. saya sengaja buat post macam tu dengan clue yang tertentu untuk uji samada awak tahu tak yang saya sebenarnya tengah menyindir awak.

Next, bila masanya saya kutuk awak kat blog? saya rasa saya cuma cakap about hipokrit and muka innocent. awak fikir saya kutuk ke? kfineee. kalau awak rasa itu satu kutukan atau penghinaan, SAYA MINTAK MAAF. okay, tak berapa nak jujur? yeke? bukan tak jujur langsung ke? awak tahu saya macam mana kan? once someone dah bagi saya walau sedikit pun clue, saya akan siasat sampai lubang cacing. saya ulang k, SAMPAI LUBANG CACING. siapa suruh bagitahu saya, then tipu saya pulak tu. siapa tak marah sayang oii?

Now pasal panggilan 'ROBOT' yang kitaorang bagi kat awak tu. nak tahu tak, kitaorang panggil awak robot sebab memang awak jalan macam robot. bukan bermakna awak takda perasaan. saya tak bodoh, awak. saya tahu awak banyak kali sakit hati dengan saya. tapi saya selalu buat muka selamba dekk je kan? nak tahu sebab apa? sebab saya TAKNAK GADUH DENGAN AWAK! saya TAKSUKA GADUH DENGAN AWAK. dah, settle part tu.

Awak cakap awak tak pernah anggap kawan awak bodoh. memang laa. siapa kata yang awak anggap saya bodoh? saya tak cakap pun. itu pengakuan diri sendiri k. saya sendiri yang mengaku saya bodoh SEBAB SAYA MEMANG BODOH, hahahaha

pasal 2orang kawan baik awak tu, cakap takpernah bezakan. then kenapa diaorang tahu problem awak, kitaorang tak tahu? kata tak bezakan.... itulah maksud saya yang saya tak setanding diaorang berdua. kenapa diaorang boleh tahu semua tentang awak padahal diaorang lelaki.

dan akhir sekali, SAYA MAAFKAN AWAK dan TOLONG MAAFKAN SAYA JUGAK *winkwink* 




note for you : awak takkan boleh tipu saya sebab walau macam mana pun awak sorok dari saya, saya tetap akan tahu. kata hati saya sentiasa tepat. terutamanya kalau melibatkan orang orang yang rapat dengan saya. kbaii

No comments:

Post a Comment

My Members